Vellykket førstereis for "Mestringspakka"

Vellykket førstereis for "Mestringspakka"

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 30.06.21. Oppdatert 01.07.21.

På Beitostølen kan alle oppleve utfordringer og mestring, uansett funksjonsevne. Med "Mestringspakka" kan din bedrift samles på en ny og inspirerende måte. Den første gruppen har nå testet ut konseptet. Det var full klaff!

Bilde: Lill Alver, kontakt for næringsliv, prøver for første gang rullestolpigging. 

Det var en motivert gjeng som reiste hjem fra Beitostølen andre søndag i juni. Hovedkomiteen, distriktskontraktene og påtroppende distriktsguvernører hadde hatt en lærerik og sosial helg med foredrag, diskusjoner og ikke minst, de fikk være med å teste ut konseptet som vi tilbyr næringslivet i forbindelse med innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær - "Mestringspakka". 

Med kyndig veiledning fra fagfolk innen fysisk aktivitet som jobber på Beitostølen Helsesportsenter, fikk de godt voksne deltagerne utfordret seg selv i uvante situasjoner. Inne i gymsalen kom de aller fleste lengre enn de trodde selv i klatreveggen, og alle fikk oppleve hvor vrient det kan være å manøvrere en rullestol over terskler, rundt kjegler, baklengs og over vippende underlag. Å skyte med pil og bue var nytt for de fleste, og alle fikk utfordret koordinasjonsevnen med en basketballmatch med rullestoler.

- Jeg har fått mange aha-opplevelser denne helgen, forteller generalsekretær i Lions Norge, Hroar Thorsen. Jeg liker jo å teste ut ting jeg ikke kan, og sammen med fine folk ble denne dagen med varierte øvelser en ny og givende opplevelse. Jeg anbefaler dette opplegget på det varmeste!

På stadion bak senteret, i øsende regnvær som ingen brydde seg om, fikk alle prøve ulike friluftsoppgaver. En av øvelsene var å gå ei blindeløype. At det skulle bli vrient å passere ulike hinder i blinde var alle forberedt på, men at det å skulle veilede en partner rundt viste seg å bli utfordrende, både for innlevelsesevnen og kommunikasjonsferdighetene.

Ute sto også ulike elektriske doninger parat,  og de raske liggesyklene ble raskt populære. At rullestolpigging er god trening fikk vi også erfare, det kjentes godt i armer og rygg etterpå. Og, ingen av de dryppende våte deltagerne sa ett negativt ord om dårlig vær. Det var en oppstemt og ettertenksom gjeng som samlet seg rundt middagsbordet lørdag kveld. 

Kjenner du en bedrift som kunne tenke seg å gi sine medarbeidere en helt ny opplevelse? Med "Mestringspakka" får du et opphold i den friskeste fjelluft med utfordringer for både hjerne, hjerte og kropp. I tillegg får du og dine medarbeidere garantert en ny forståelse for hvor viktig det er at personer med med funksjonshemming kan få muligheter til å leve et aktivt liv med god coaching, slik Beitostølen Helsesportsenter tilbyr. Du vil aldri glemme dagen med "Mestringspakka" på Beito!

Mestringspakka.no

Les mer om mestringspakka på mestringspakka.no

Les mer om innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær på lrf.no

Les mer om Beitostølen Helsesportsenter på bhss.no