Smører matpakker som dugnad

Smører matpakker som dugnad

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 19.01.22.

Medlemmene i Lions Club Øyer-Tretten har laget matpakker til de frivillige i forbindelse med Para-VM i snøsport 2022  som arrangeres i Lillehammer og Hafjell.  Inntektene går til Lions Røde Fjær og Beitostølen Helsesportsenter.

På bildet ser vi Elin-Dagny B. Fossheim i full sving med smøring av matpakker. 

Foto: Brit Kramprud Lundgård, Bjørn Tollefsrud.

Gjennom Øyer-Tretten Idrettsforening fikk LC Øyer-Tretten en forespørsel om de ønsket en betalt dugnad i forbindelse med ParaVM. Arbeidet gikk ut på å lage matpakker til alle frivillige gjennom 14 dager i Hafjell hvor alpin- og snowboardøvelsene skulle foregå. Styret så at det var en god mulighet til å tjene bra med penger, og mente at overskuddet burde gå til Røde Fjær aksjonen vår.

Men kunne en klubb med i underkant av 20 aktive medlemmer klare å fylle opp i alt 117 vakter fordelt på en morgenøkt og en ettermiddagsøkt hver dag? Medlemmene fikk en oppfordring til å melde seg, og dessuten spørre de andre i husstanden. Etter et par påminnelser var faktisk alle vakter fylt opp. Takket være at enkelte hadde tatt på seg både sju og åtte vakter, og veldig mange ektefeller ble med.

- Med en dyktig organisator, innkjøper og primus motor, nemlig sekretær Elin-Dagny, har oppgaven blitt utført helt strålende, sier klubbens president Bjørn Tollefsrud.

Presidenten kan røpe at når de er ferdige den 22. januar skal de ha smurt i alt 2068 nistepakker. Fortjenesten for matpakke-dugnaden kan se ut til å bli på rundt 50 000 kroner som klubben vil gi til Lions Røde Fjær-aksjonen.

 

Matpakkesmørere Steinar Lundgård, Elin-Dagny B. Fossheim.