Raus gave fra Hurum Helsesportlag

Raus gave fra Hurum Helsesportlag

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 08.11.21.

Etter 25 års drift har Hurum Helsesportlag avsluttet sin aktivitet, og de gjenstående midlene på 110 000 kroner ble en raus gave til Beitostølen Helsesportsenter via aksjonen Lions Røde Fjær

Det var nemlig ved helsesportsenteret at historien til helsesportlaget startet.

I 1996 var en gruppe med 14 voksne brukere fra Hurum på opphold sammen på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Oppholdet varte i fire uker og skapte samhold, engasjement og ikke minst troen på at deres erfaringer burde formidles til andre. Vel hjemme startet de ukentlige treninger med lokale fagpersoner. «Beitogjengen», som de kalte seg, hadde skapt et populært tilbud og stadig flere deltok på treningene. Etter hvert fikk gruppen tildelt midler fra Buskerud fylke og ble omdøpt til Hurum Helsesportslag.

-På grunn av korona har det vært lite aktivitet i helsesportlaget den siste tiden, og det har også blitt mer utfordrende å finne nye ildsjeler til å videreføre driften, forteller kasserer Hanne Hoel. Vi har derfor bestemt oss for å avslutte aktiviteten, og er glade for å kunne gi de gjenstående midlene til BHSS, slik vedtektene våre også sier.

Et av målene til Beitostølen Helsesportsenter er at man etter oppholdet fortsetter å være aktiv hjemme.

- Ildsjelene bak initiativet kan med stolthet si at de har fått til det de hadde ønsket. Kompetansen fra senteret fikk et solid fotfeste i lokalmiljøet og aktivitetsgleden ble spredd til mange, sier direktør ved BHSS, Astrid Nyquist. Vi er svært takknemlige for gaven vi har fått til å videreutvikle tilbudet ved BHSS. "Ringen" er slik sett på en måte sluttet, avslutter hun.

Bilde: Hurum Helsesportlag besøkte i 2016 Beitostølen Helsesportsenter for å markere helsesportlagets 20- årsjubileum. På bildet er noen av ildsjelene, lokale fagpersoner og fysioterapeut ved BHSS samlet igjen; f.v. Per Christian Stokker (ildsjel), Ingunn Stenberg (tidligere fysioterapeut Hurum kommune), Jan Rokkestad (ildsjel), Else Ingebrigtsen (tidligere psykiatrisk sykepleier Hurum Kommune), Wenche Kristoffersen (tidligere ergoterapeut Hurum kommune), Mette Lein (tidligere fysioterapeut BHSS).