Nyhetsbrev april fra LRF hovedkomiteen

Nyhetsbrev april fra LRF hovedkomiteen

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 08.04.22.

Vi skal fullføre jobben med Lions Røde Fjær og gi gaven til Beitostølen Helsesportsenter!

 

Lions Norge har støttet opp om Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) i mer enn 50 år. Denne støtten fortsetter i alle år som kommer, men nå handler det om å gjøre en ekstra innsats for Lions Røde Fjær ut året.

Denne artikkelen er også publisert i medlemsbladet LION nr 2 2021-2022.

La oss være enige om at det er mange ulike behov som skal dekkes i Europa akkurat nå. Det kommer en tid etter krigen i Ukrania, og da skal vi stå enda bedre rustet til å hjelpe flere som trenger det. Derfor er det viktig at vi gjennomfører aksjonen, som vil bidra til byggingen av Familiehuset, og som er et viktig bidrag for brukerne på BHSS.

Etter at riksmøtet i Lions Norge i mai 2018 besluttet at Lions Røde Fjær (LRF) skulle tildeles Beitostølen Helsesportsenter, har det meste skjedd av både positive og mindre positive hendelser. Vi planla for å være ferdig med aksjonen i november 2020, men vi er ikke det. Vi vet alle hva som har skjedd i perioden siden 2018. 

Tusen takk – så langt

Vi registrerer at små og store beløp fortsatt kommer inn til LRF og at innsamlet beløp per 16. mars er rett under 20 millioner kroner. Det er mange penger, selv om det er et godt stykke til målet vårt på 50 millioner kroner.

Vi vet at det gjort en betydelig innsats fra mange klubber og medlemmer for å samle inn penger i en utfordrende tid, samtidig som vi registrerer også at flere klubber og medlemmer fortsatt har en jobb å gjøre. Hvis alle klubber og medlemmer samlet kan bidra til en ekstra innsats for å nærme oss målet, er vi veldig takknemlige.

Nå er den nasjonale bøsseaksjonen ferdig, men vi er blitt fortalt at noen klubber vil gjennomføre lokale bøsseaksjoner fremover. I tillegg vil det være aktiviteter som konserter og lignende, og hvor overskuddet går til LRF.

Uansett - tusen takk for innsatsen så langt.

Poteveggen 

Det er ingen tvil om at klubbenes «Potevegg» har vært en suksess. Poteveggen er en planlagt buldre-/klatrevegg i det nye familiehuset på Beitostølen som samtidig hyller klubbenes innsats for senteret. Klubbenes bidrag til aksjonen overstiger 11 millioner kroner per 1. mars. Da var det 175 klubber som hadde bidratt med en pote hver. Vi vet at det er mange klubber som sparer til en pote. La oss håpe og tro at de aller fleste Lions-klubbene kan bidra med en pote i løpet av året. Akkurat nå er det i underkant av halvparten av klubbene som har donert en pote. Klatre-/buldreveggen kommer til å bli et fantastisk blikkfang og klatrevegg på BHSS for brukerne, og et stolt monument for Lions. Foreløpig har vi en skisse med tegnede poter (se bilde) fra barna på BHSS, som i seg selv er veldig fint.

Les mer om Poteveggen

Les mer om Solveggen

Besøk av Lions på Beitostølen Helsesportsenter

Det er fortsatt mulig å besøke BHSS i løpet av året, men det må koordineres. Vi vet at flere klubber har planlagt besøk fremover og til høsten. Etter å ha vært på BHSS, er det en felles tilbakemelding, at besøket gir en større forståelse av institusjonen og den viktige jobben som gjøres av alle de fantastiske menneskene som jobber der.

Normalt vil et besøk til BHSS inneholde omvisning ute og inne, informasjon om senteret og senterets drift. I tillegg vil det være mulig med servering av kaffe og kake.

Et besøk varer fra 1,5 til 2 timer. Selve besøket på BHSS, med servering, er kostnadsfritt for Lions-medlemmene. De klubbene som har vært på besøk sier de fikk et helt annet forhold til BHSS og LRF.

Vi mener (besøkende bekrefter dette) at Lions-medlemmer kan da få et enda bedre utgangspunkt for å gjøre en solid jobb for LRF. Dersom dere ønsker et besøk på Beitostølen Helsesportsenter tar dere kontakt med Tor Erik Heyerdahl Nyquist, for nærmere informasjon og avtale.

Økonomi

Hvis du fortsatt er usikker på hvordan klubben eller du kan bidra med penger til LRF-kontoen, så er det enten bankkonto 9001 23 04330 eller via VIPPS, og da benytte klubbens egne LRF VIPPS nummer og QR-koder. Søk på VIPPS med LRF + klubbnavnet. Alle bidrag, store som små, er viktige og øker sannsynligheten for vårt økonomiske mål i løpet av 2022.

Fortell oss hva dere har gjort for LRF

Vi har sett mange fine oppslag i lokale media, som har satt LRF på det lokale kartet. Dette er veldig bra! Du er velkommen til å sende saker til Vibeke Aasland i hovedkomiteen og fortell henne hva dere har gjort av aktiviteter og hva dere planlegger fremover. Da skriver hun om det på på Facebook og i andre aktuelle kanaler. Alle liker «Glad-saker»! Samtidig som det kan være til inspirasjon for både klubber og medlemmer.

Lykke til! Ta godt vare på hverandre og nyt gode vårdager.

POTEVEGGEN VOKSER: Svein Berntsen var nylig på besøk på Beitostølen Helsesportsenter der han fikk se den provisoriske poteveggen som barna på BHSS har tegnet. Og så stolt da han fant Askøy-klubbens fine gule pote!