Nyhetsbrev LRF juni

Nyhetsbrev LRF juni

Publisert av Henning Cook den 24.06.21. Oppdatert 30.06.21.

Det er utfordrende å holde interessen for en landsomfattende aksjon oppe over så lang tid og samtidig ikke miste troen på hvorfor Lions Røde Fjær er viktig. Vi har aldri mistet troen på å lykkes med Lions Røde Fjær, til tross for de utfordringer pandemien har gitt oss.

Vår aksjon er den niende aksjonen i Lions Røde Fjær historien. Alle aksjonene har sørget for at mange mennesker i alle aldre har fått et tilbud, som har bidratt på forskjellige måter, med å gi økt livskvalitet for dem det gjelder. Målt i 2020 kroner har gode Lions-medlemmer gitt ca. 400 millioner kroner gjennom åtte aksjoner. Dette er et betydelig beløp og har bevist at nordmenn har giverglede til gode formål.

Den første Lions Røde Fjær innsamlingen i 1966 gikk til byggingen av Beitostølen Helsesportsenter. Siden den gang har helsesportsenteret utviklet seg til å bli en av verdens ledene innenfor sitt fagområde. Å være verdens ledende betyr ikke at man kan hvile på sine laurbær. Tvert imot. Institusjonen må hele tiden utvikles når det kommer til kompetanse og også sørge for at bygningsmassen er tilpasset de brukerne som i dag skal få opphold på senteret. Derfor er det viktig at vi nok en gang minner om hva aksjonen skal bidra til:   

Lions Røde Fjær går til bygging av et familie- og kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter.

Senteret arbeider for at alle funksjonshemmede barn skal ha likeverdige muligheter, uavhengig av funksjon, etnisk bakgrunn og bosted.

«Mestringspakka» ble pakket ut

Vi har tidligere presentert «Mestringspakka» som et tilbud til næringslivet for å kombinere utfordrende aktiviteter med faglig innhold. Vi vet at bedrifter har samlinger for å diskutere faglig om bedriftens fremtid. Vi er overbevist om at gode faglige diskusjoner bør også kombineres med fysiske utfordringer i ulike aktiviteter. Beitostølen Helsesportsenter tilrettelegger for aktiviteter som for eksempel sitski, liggesykkel, kano, pigging med rullestol, klatrevegg, bueskyting, med mere. Aktivitetene tilpasses årstiden og gjennomføres under kyndig veiledning fra fagpersonell.

For en bedrift som kjøper «Mestringspakka» for 50 000 kroner, i tillegg til andre kostnader de uansett vil ha for en samling, får de en ski på «Solveggen», og ikke minst bidrar til de aksjonen og til et enda bedre tilbud til brukerne på helsesportsenteret. Bedriftens hverdag handler om samhold og mestring. Det får de ansatte så absolutt prøvd ut i «Mestringspakka». Bedriften er selv ansvarlig for sitt eget faglige innhold og gjennomfører dette etter eget behov.

Lørdag 19. juni gjennomførte hovedkomiteen Lions Røde Fjær, påtroppende distriktsguvernører, distriktskontaktene for Lions Røde Fjær en slik tilpasset «Mestringspakke». Aktivitetene var både inne og ute. Samtlige deltakere var enige om at dette var en utrolig positiv opplevelse, som ga både utfordringer og glede. Mestringsfølelsen var stor for alle og samtlige var tross alt funksjonsfriske! Dette ga oss en vekker for hvordan alle brukerne på helsesportsenteret trener seg opp med de samme aktivitetene, og får også gode mestringsopplevelser og dermed økt livskvalitet.

«Mestringspakka» ble pakket ut den 19. juni med stor suksess. La oss håpe at mange gjennomfører dette tilbudet og får oppleve noe de aller fleste aldri opplever. 

Økonomi

 Nok en gang minner jeg om at innsamlingsmålet er 50 millioner kroner. Klubbene bør bidra med innbetalinger til bankkonto 9001 23 04330. Bruk helst klubbens KID. Man kan også bidra ved å benytte VIPPS, og da benytte klubbens LRF VIPPS nummer. Søk på VIPPS med LRF + klubbnavnet.

Vi skiller mellom donasjoner og bøsseinnsamling. Frem til 1. februar 2022 vil alle bidrag til aksjonen være donasjoner, som for eksempel en pote til poteveggen. Etter nevnte dato vil innbetalinger gå inn i regnskapet for bøsseinnsamling, og det være mest oppmerksomhet relatert til bøsseinnsamlingen 11. – 13. februar 2022.

Benytt også muligheten av å lage dine egne innsamlingsaksjoner. Vi er glade for at mange allerede har laget aksjoner på Facebook i forbindelse med blant annet egne bursdager. Nå er det også mulig å lage en innsamlingsaksjon på Spleis. Logg deg inn på https://www.spleis.no/org/8247 for å starte en aksjon.

Hovedkomiteen for Lions Røde Fjær ønsker deg en riktig god sommer!