Lyset som varmer flere ganger

Lyset som varmer flere ganger

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 14.11.22. Oppdatert 20.06.23.

Når du kjøper Lions Røde Fjær-lyset, støtter du byggingen av det nye familiehuset på Beitostølen Helsesportsenter. Familiehuset vil styrke tilbudet og gi flere barn med funksjonsnedsettelser hjelp.

Kubbelyset har et av de mest kjente sitatene til Erling Stordahl og den røde fjæra trykt på (Se bilde).

Størrelsen på lyset er 7 x 15 cm.

Lyset leveres i en flott dekorert gaveeske.  En allsidig gave - vertinnegave, til foredragsholdere, på gevinstbordet eller som en overraskelse til noen du er glad i!

Historien bak lyskapellet på Beitostølen

I 1994 døde Erling Stordahl og året etter hans kone Anna. Da hadde de lagt bak seg et rikt og strevsomt liv og virke for funksjonshemmede på mange områder. Erling og Anna fikk til enormt mye gjennom sine aktive liv, men ett prosjekt greide de ikke å realisere: I testamentet og i samtaler like før sin død, framkom det både fra Anna og Erling at midlene etter dem skulle gå til bygging av et kapell på Beitostølen. Begge hadde arbeidet med dette prosjektet en tid før de døde, men ingen av dem rakk å sette planen ut i livet.

Lyskapellet har glassmosaikk tegnet av kunstneren Ferdinand Finne, etter visjon av Kirsten Rostbøll.

Gjennom bidrag fra mange av Anna og Erling sine venner, tilskudd fra foreninger, næringsliv, kommuner og fylke, og ikke minst gjennom innsats fra ansatte ved Beitostølen Helsesportsenter, ble det mulig å reise lyskapellet – et minnesmerke over Anna og Erlings begivenhetsrike liv i samfunnets tjeneste.

I dag har brukere og ansatte ved Beitostølen Helsesportsenter, samt alle andre som ønsker det, tilgang til et kapell som kan brukes både til kirkelige handlinger og stille meditasjon. Det vakre glassmaleriet i kapellet er helt unikt og bør oppleves. Kapellet kan også disponeres til mindre konserter og andre arrangementer som naturlig hører hjemme i et slikt hus.

Lyset kan kjøpes i Lions Norges nettbutikk. eller på Beitostølen Helsesportsenter.

Du kan velge å kjøpe lys enkeltvis eller 6-pakk med rabatt.

Kjøp her

https://strommeshop.no/lions/produkt/stearinlys-i-gaveeske-rode-fjaer/