LRF fortsetter ut 2022 - du kan fortsatt bidra!

LRF fortsetter ut 2022 - du kan fortsatt bidra!

Publisert av Henning Cook den 09.06.22. Oppdatert 16.08.22.

Riksmøte på Gardermoen var en positiv opplevelse. Ikke minst fordi gode Lions-medlemmer kunne møtes fysisk. Etter mitt innlegg på Riksmøtet på lørdag, om Lions Røde Fjær, var det ingen tvil om at de tilstedeværende var opptatt av at vi sammen skal gjøre en ekstra innsats for at vi skal fullføre jobben med Lions Røde Fjær.

Det er mange planlagte aktiviteter ut året, og noen klubber har til og med sagt at de ønsker å gjennomføre en lokal bøsseaksjon, da den nasjonale bøsseaksjonen ikke ble en suksess. Vi er glade for alle gode tiltak som bidrar på beste måte til Lions Røde Fjær.

Per 25. mai var det samlet inn 22,8 millioner kroner. Et betydelig beløp, men bare nesten halvveis til målet på 50 millioner kroner. Det positive er at det hele tiden kommer inn penger. Fra 1. mai til 25. mai kom det inn ca. 950 000 kroner. Dette er vi veldig takknemlige for. Vi vet at det ikke er noen automatikk at dette fortsetter fra måned til måned. Hardt arbeid må til og det er da vi lykkes.

Våre erfaringer med bøsseaksjonen

Som det er skrevet og sagt mange ganger tidligere er en bøsseaksjon den aller viktigste inntektskilden i enhver aksjon. Historiske tall fra tidligere aksjoner beviser det. Vi hadde budsjettert med 30 millioner kroner og vi har så langt fått inn ca. 5 millioner kroner. Det er ingen tvil om at vår bøsseaksjon ble skadelidende ved at den ble utsatt to ganger og det ble heller ingen suksess med bøsseaksjonen i februar. Pandemien ødela for planleggingen og viljen til å gå med bøsser for mange klubber. MEN, vi vet at de klubbene som gjennomførte bøsseaksjon, i underkant av 30 klubber, fikk inn et sted mellom 50 og 115 000 kroner på sin lokale aksjon. For disse klubbene ble bøsseaksjonen vellykket!

De klubbene som gjerne vil bidra med en ny bøsseaksjon til høsten, er de selvfølgelig velkommen til det. Enhver bøsseaksjon er lokal. Sentralt kan vi bidra med bøsser for utlån. Kontakt oss hvis det er ønskelig. Vi skal bidra så godt vi kan.

Poteveggen

Stadig flere donerer en pote og det understreker at poteveggen er en suksess. Nå er det 217 klubber som har bidratt. Vi har nå etablert to nye poter. En regnbuefarget (kan også forbindes med mangfold) og en grønn pote. Potefamilien er komplett! Det er allerede flere som er kvalifisert til grønn pote. Da kan den regnbuefargede være et enda høyere mål for flere. Det gjelder også alle potestørrelser. Noen klubber har ennå ikke donert en pote og noen ønsker seg en større pote. Vi ønsker naturligvis at alle Lions-klubbene i Norge har sin pote på klatre-/buldreveggen i det nye Familiehuset.

Her er den nye filmen om poteveggen:

Grunnsteinsnedleggelse 20. juni for Familiehuset

Den 20. juni blir det et arrangement på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) som skal markere starten på byggingen av Familiehuset. Grunnsteinsnedleggelsen blir en gledens dag og beviset for at BHSS utvikles til beste for brukerne. 

Sol ute – alltid sol inne

Det er ikke slik at det alltid er sol ute på BHSS, men det naturen i fjellet har å by på av vær er bare vakkert. Vi skal med Solveggen garantere for at det alltid vil være sol fra en vegg innendørs. Men vi trenger bedrifter som kjøper flere ski. Skiene lages av en lokal produsent i Valdres. Bedrifter som donerer 25 000 kroner, får en ski på veggen og bedriften får et diplom. Hvis bedriften betaler 50 000 kroner, får bedriften også en ski til sin vegg.

 Se filmen om Solveggen:

 

Besøk av Lions på Beitostølen Helsesportsenter

Alle klubber som besøker BHSS får ny energi til å bidra. Det er de tilbakemeldingene vi får. For de av dere som aldri har vært der før vil dere etter et besøk sitte igjen med en positiv opplevelse av stedet, brukerne og de ansatte. Dette har jeg skrevet om tidligere.

Normalt vil et besøk til BHSS inneholde omvisning ute og inne, informasjon om senteret og senterets drift. I tillegg vil det være mulig med servering av kaffe og kake.

Et besøk varer fra 1,5 til 2 timer. Selve besøket på BHSS, med servering, er kostnadsfritt for Lions-medlemmene.

Dersom dere ønsker et besøk på Beitostølen Helsesportsenter tar dere kontakt med Tor Erik Heyerdahl Nyquist, torerik.nyquist@bhss.no, for nærmere informasjon og avtale.

Filmer og materiell

For alle dere som skal gjøre en ekstra og ny innsats for Lions Røde Fjær, bruk både gamle og nye filmer i arbeidet med å markedsføre aksjonen. De finner du på vår Vimeo-kanal: https://vimeo.com/lionsnorge.  Det gjelder også materiell dere finner på Gnist.

Økonomi

Bidrag er alltid velkommen til LRF-kontoen 9001 23 04330 eller via VIPPS. Benytt klubbens egne LRF VIPPS nummer og QR-koder. Søk på VIPPS med LRF + klubbnavnet. Alle bidrag, store som små, er viktige og øker sannsynligheten for aksjonens mål i løpet av 2022.

Fortell oss hva klubben gjør

Oppmerksomhet til Lions Røde får vi ved god omtale i lokale media og i sosiale media. Mange klubber har vært veldig dyktige på dette. Send mer enn gjerne bilder og en kort tekst til Vibeke om gjennomførte eller planlagte aktiviteter. Alle gladsaker blir publisert på nettsiden vår, på Facebook og i andre aktuelle kanaler. 

Sammen skal vi fullføre jobben med Lions Røde Fjær og gi gaven til Beitostølen Helsesportsenter!

Lykke til og god sommer!